EGY ÁLDOTT UTAZÁS ÉSZAK-INDIÁBA – 2020 JANUÁR 18-29.

Rishikesh - Haridwar - Dharamshala - Delhi

 

Kedves Barátaink!
Örömmel osztjuk meg veletek India spirituális szépségeit egy 12 napos utazás során Észak-Indiában. Azért esett a választásunk erre a területre, mert Észak-India és a Himalája mérhetetlenül gazdag spirituális kultúrában és azokban a holisztikus helyszínekben, amelyeket maga Shiva áldott meg. Mi már megéreztük ezeknek a helyszíneknek az energiáit és azok életünkre gyakorolt hatását.


Ezt a csodálatos utazást azzal a szándékkal kezdtük el szervezni, hogy mindannyiunkat még mélyebre vigyük a szívünkben lévő fény felé, kapcsolódjunk tiszta önvalónkhoz és egy másfajta életmódot tapasztaljunk meg.


Shiva áldásával mindenki részesül e szent helyek energiájából, és kapcsolódhatunk szívünk valódi békéjével

Szeretettel, Amit, Zoli és Yoli  Om Namah Shivaya

ÚTITERV

Tapasztald meg velünk Észak-Indiát egy 12 napig tartó hihetetlen utazás során a térség ikonikus spirituális városain keresztül: Rishikesh, Haridwar és Dharamshala.
Amit és Yoli lesz az idegenvezetőnk ebben a lenyűgöző országban, ahol megismerkedünk India spirituális hagyományaival - szent helyek látogatásával, tradicionális rituálékon való részvétellel, odaadó mantrázással, indiai szent emberekkel való találkozásokkal, jóga gyakorlással, meditációkkal és még sok mással.
A program és az idegenvezetés angol nyelven történik de Zolitól, a magyar csoport vezetőjétől tartalmi fordítást és értelmezést is kaphatsz amennyiben szükséged lenne rá.

A 12 napos utazás során az összes kirándulásra privát autókkal (kisbuszokkal) megyünk és gyönyörű helyszíneken, kényelmes és tiszta hotelekben szállunk majd meg. Az elhelyezés kétszemélyes szobákban lesz de az elosztásról természetesen előre megállapodunk, hogy mindenkinek elfogadható legyen. Közben csodás, vegetáriánus indiai ételeket eszünk olyan előre kiválasztott és általunk már kipróbált éttermekben, ahol már korábban meggyőződtünk a tisztaságról. Igy mindenki számára biztonságosan fogyasztható minden étel, melyek nagyon ízletesek lesznek.

Miután egy éjszakát Delhiben megpihenünk (ahova mindenki repülővel érkezik), Rishikesh az első állomásunk, amelyről közismert, hogy a jóga világvárosa. A templomok látogatásától kezdve, a Szent Ganges folyó melletti különleges szertartásokon való részvételen át, az ajurvédikus masszázsig sokféleképpen megtapasztaljuk Rishikesh-t.
Ez után egy napot kirándulunk Haridwarba, ahol egy helyi idegenvezetővel, körbejárjuk Shívának és az Ő szeretett Parvatiának épült szent templomokat.

Nagyon különleges élmény lesz, ahogy megismered a szimbólumok jelentését, érzed a hely energiáját és testközelben kerülsz az indiai hagyományok világával. Rishikesh-ben tartózkodásunk alatt meglátogatunk több Ashram-ot, megismerkedünk néhány csodás szív nyitó meditációval és egyszerű, kímélő jóga ászanákkal.

Dharamshala-ban van a Dalai Láma jelenlegi rezidenciája, tökéletes helyszín, hogy találkozzunk a buddhista és a tibeti hagyományokkal. India ezen szellemi központjában meglátogatunk egy kolostort, számos templomot, találkozunk egy spirituális hindu vezetővel akinek az Ashram-ját is meglátogatjuk.
A sok-sok élmény után a szabadidődben egyedül is felfedezheted Dharamshala-t, vagy akár egyszerűen csak pihenhetsz is. A város valóban fenséges és érdemes körbejárni.
Utazásunkat India fővárosában, Új-Delhiben zárjuk, egy híres Ashram-ban jógát és meditációt gyakorlunk és részt vehetünk egy satsangon is.

LOGISZTIKA

AZ UTAZÁS ÁRA: 1300 € / 1450$

A részvételed a 300 eurós vagy 450 dolláros előleg elutalásával válik véglegessé, melyet lemondás esetén nem tudunk visszatéríteni. A jelentkezésed 2019 november 15-ig tudod elküldeni. Az előleget kérlek WiseTransfer-en keresztül juttasd el a részünkre.

 

A csomag a következőket tartalmazza:

A csomag a következőket tartalmazza:

o Légkondicionálóval felszerelt autók a helyszínek közötti szállításhoz és a reptéri transzferhez;

o Gyönyörű szállás szállodákban és Ashram-okban, kétágyas szobákkal - két különálló ágy vagy egy nagy ágy minden szobában;

o Egy ingyenes 1 órás Abhiangam ajurvédikus masszázs;

o Reggel Pranala jóga Rishikeshben Yolival;

o Reggeli meditáció / Jóga Nidra Amit-tal az utazásunk többi napján (ennek az időpontja rugalmasan alakítható a programokhoz és a csapathoz);

o Reggeli;

o Profi fotók, profi kamerával minden nap, az ebből készült válogatást pedig minden nap elküldjük nektek;

o Belépőjegyek az Ashram-okba / templomokba

o Helyi SIM kártya internettel

o Angol és Magyar nyelvű idegenvezetés.

 

Amit a csomag NEM tartalmaz:

o Repülőjegyek árát Indiába és a hazautazáshoz

o a vízum árát

o Orvosi költségeket és a biztosítás díját (a biztosítás kötelező);

o Az ebédet és vacsorát;

Utazásunkon az idegenvezetés angolul történik, de magyar és román nyelvű fordítás is elérhető;

Minden programunkat rugalmasan szerveztük, alkalmazkodunk a csoport energiáihoz és hangulatához.

A napi két étkezés teljes költsége az utazás minden napján megközelítőleg 15 euró.

A bensőséges, családias környezet biztosítása érdekében a csoport létszámát 15 főben maximalizáltuk, kérjük, hogy ezért mielőbb jelezd a részvételi szándékod, a helyek nagyon hamar elfogynak!

 

Opcionális lehetőség :

A programunk után, lehetőséged van részt venni egy Yoga Alliance által hitelesített jóga oktatói tanfolyamon. Örömmel segítünk a számodra megfelelő tanfolyam kiválasztásában Rishikesh-ben, ami lehet 200, 300 vagy 500 órás is.

Ha ez a lehetőség érdekes a számodra kérlek jelezd ezt a jelentkezéseddel egyidőben (de mindenképpen az elutazás előtt)!

 

 

MIÉRT TARTS VELÜNK?

 Minden út ugyanoda vezet: láss egy szélesebb, tisztább képet az eltérő spirituális kultúrák megtapasztalásával. A programokat úgy állítottuk össze, hogy ez alatt a két hét alatt megtapasztald Észak-India kulturális és szellemi sokszínűségét.

  Tapasztald meg Indiát, úgy ahogy van: India nyers és hiteles. Barátokkal és nem utazásszervezőkkel utazol és mi nem félünk megmutatni Neked mindent pontosan úgy, ahogy van, „turisztikai köntös” nélkül.

 Hiteles idegenvezetés: Amit hiteles vezetőd lesz ezen az úton, aki Shivának és az igazságnak szentelte életét.

 Folyamatos eredmény: azok a magok, amiket az út során elültetsz magadban az Indiából való hazatérésed után is folytatják áldásos hatásukat és még sokáig gyümölcsöző eredményeket hoznak az életedben.

 

Amit – India

Amit vallási zenével foglalkozik, mantrákat énekel és kirtanokat tart; bhadzsant és szufi zenét is tanít. Harmoniumon és tablatán játszik, 2009 óta él Rishikeshben. Sri Mooji Baba-val 2013-ban találkozott és Guruji bátorítására és áldásával adta ki első saját albumát. Mooji Ji, Amit zenekarának a Shivaratri Café nevet adta, mely zenekarral minden évben Sri Mooji satsangjain zenélnek Rishikesh-ben az Ő kegyelméből és szeretetével. Amit egész életét Shivának szentelte. Áldott gyermekként anyja Durga energiában, apja pedig a Kali energiában nevelte. Gyerekkora óta gyakorolta a meditációt, tanult és gyakorolt mestereivel.

Amit a szufi kultúrát szeretett muszlim mesterétől tanulta, a Kryia jóga meditációt pedig a hindu jógi Swami Shiva mellett sajátította el. 1999-2002 között Osho községben élt elvonultan és tanult meditációs technikákat.

Yoli – Románia

Yoli 2007 – ben találkozott először a Hatha jógával, a rendszeres gyakorlást 2013-ban kezdte el, miközben különféle spirituális tradíciókat tanulmányozott egy spirituális tanítóval.

2016 végén indult először Indiába, és szíve hamarosan Rishikeshbe vezette. Yoli 2013 óta grafikusként dolgozik, és Indiába költözése óta a szakmáját tudatosan használja, kifejezetten jógával, terápiával, egészséggel foglalkozik. Rishikeshben e mellett Ajurvédikus masszázst tanult, valamint Hatha jóga tanári oklevelet is szerzett a rishikeshi Sanatana Yog Sandesh iskolában. Az Ayengar jógát az Omkarananda Patanjala Yoga Kendra iskolában tanulta, szintén Rishikeshben. 2019-ben elvégzett egy 200 órás Yoga Pranala oktatói tanfolyamot is, Balin.

Zoli – Magyarország

Zoli régóta érdeklődött a keleti tanítások iránt de ez – főleg a küzdősportok gyakorlójaként – inkább felületes ismeretanyag volt elsősorban a Taoista tanításból. 2013-tól a Tantrikus tanitások keltették fel érdeklődését majd 2015-től a Somananda Tantra School tanítványa lett és azóta is folyamatosan ott tanul és napi szinten gyakorol. Magyarországon Tantra masszázs terapeutaként dolgozik, melyet oktat is. Különböző elvonulások alkalmával, hónapokat töltött Indiában (többek között Rishikeshben), ahol mestere áldásával beavatást kapott, hogy tantrikus technikákkal meditációt valamint Tantra Yogát tanítson (nemzetközi okleveles Joga és meditáció oktató). Terapeutaként foglalkozik hipnoterápiával és egy Tibeti kézrátételes gyógymóddal is. Buddhista ismeretanyagra is szert tett egy Buddhista közöségben, valamint Jóga filozófiát is tanult külsős tanfolyamokon Magyarországon a Bhakivedanta Hittudományi Főiskolán.

Korábban üzletemberként rendezvényekkel foglalkozott de most már ezt a tapasztalatát és tudását siprituális tanítások irányába, önismereti elvonulások szervezésében kamatoztatja. Yolival 2015 ben ismerkedett meg és egy ideje tervezték, hogy közösen fognak dolgozni azon, hogy Magyarországról is legyen lehetőség szervezetten kiutazni Indiába de nem a szokványos turistaként.

THE SACRED JOURNEY EXPERIENCE

caret-down caret-up caret-left caret-right
Silvia Bucharest

How was India? I receive this question. I don't really know what to say. Because India = extremes. I had a cultural shock: there is poverty, it is another world. But how to explain the rest? The things you cannot touch. The atmosphere, colours, smells, emotions, rituals, dances, looks and, last but not least your own inner extra-personal vision. You can explain, but it is difficult to understand. So I decided to say: India has to be experienced.

That it what Amit and Yoli have done. They have created the conditions to take experience. Be it in a temple in a cave, or on the top of a mountain, an ashram, a story about the Indian culture, the outskirts of a city, the meal they have prepared in their home or Amit's favorite restaurant. These were delicious authentic details, which fit my style of travelling.

India was not kind to me. It showed me my own inner fears, blockages and patterns. Because it was a spiritual journey we have been in many sacred places which left me speechless. And not only places or temples, but also interactions. The eyes of a small Tibetan girl melted me and created a profound change inside me. But this happens often in India. People don't shy away from connection.

Everyone in the group, we were there not by coincidence. We all have had our own real challenges. And I can only be grateful and thank you from heart.

Be it memories or awakening moments, important is that I still receive "gifts" from this journey even now, months after.

Thank you Amit and Yoli for this sacred journey! And even by simply interacting with you was one of the biggest gifts of this journey. I wait for us to meet again.

Hari Om

Andreea Bistrita, Romania

My first trip to INDIA ().

I feel it is something that cannot be told, explained, not even described. It was not the normal trip you take on a holiday, when you see nice places and people and then you can't wait to tell your friends about. India was something that I FELT ! and that made the difference. That is so subjective that is beyond any words.

What I can you tell about, though, is the beautiful experience of meeting Amit and Yoli, who together made the best guide. Great souls they have … Our journey starting from Haridwar, passing through Rishikesh and arriving to Dharamshala was a total explosion of surprises, amazingly guided by this lovely couple that greeted us in New Delhi with red roses and the warmest smile a person can have.

If I were to describe them in a few words I can say they represent a union of efficiency, balance, good decisions, peace and universal love. They explained us about the places first of all, then food came up and we got the translation and suggestions we needed, I even got to taste sugar cane fresh juice for the first time, there were symbols and significance of things, they organized a pooja for us, filled with blessings and God’s protection, they told us stories about Shiva and Parvati and love, took us to all those splendid temples, we were part of an ashram, they took us shopping, it was a roller- coaster.

Overall, Amit and Yoli were great parents in the brief period we spent together. And like any other good parents, they also let us be us. Didn’t overwhelm the group with tons of information but waited patiently and whenever one of the “children” had a question, a dilemma, a curiosity, they were there, present in the moment, doing their best to answer, explain, tell and share from their personal experience in order to point out the answer we needed. It would have been impossible (in my opinion) not to have a life changing experience moment while in India. Meeting Amit and Yoli made me feel blessed and I want to thank them for that and for all.

I feel like I left the real me there and just sent my body back home, so basically I’m still waiting for me in India.

Florin Bucharest

First time when I heard about this Sacred Journey I knew I have to go to India; it was like a dream coming true.

I had big expectations and somehow I wanted to temper them, but I allowed myself, based on the fact that this journey was bringing together all that I wanted to feel, to know and to explore in India.

It was much more than I expected, it was magical, sublime and wonderful. India is astonishing – there is almost no day that will not surprise you in all the ways possible and exactly this is how I can describe this magical experience!

From Parvati’s energy in Haridwar, to the masculine and deep energy of Shiva in Rishikesh and finally the subtle and magical energy of Dharamshala, Dalai Lama’s home, it was a journey where I was amazed by everything that could be felt energetically.

I could say that this energy is unique in these places.

We were lucky that in this journey Yoli and Amit were our hosts. Amit, a beautiful person, always has a good story about the places where we were going - an authentic Indian man. Yoli is full of life and a wonderful host, preoccupied with organizing and our wellbeing.

Together they are a great team and both of them made me think about a second journey to India. Magic, harmony and an unique way to feel the authenticity of India together with Yoli and Amit.

From my heart I recommend this journey, only if you want to feel India for real.

Georgel Bucharest

My trip to India was the best way to start this year. For sure I can’t describe in words not even 50% from what I felt there. Till now I can call it the trip of my life.

It was the trip that made me see the people and the world with different eyes. All of this wouldn’t be possible without Amit and Yoli. With their big hearts and their special touch they help me to break my barriers that built until the age of 25, most of them being connected with being raised in a religious (Christian) family.

They introduced me to the spiritual, full of joy world of India, where I developed the ability to recognize and to feel the energy of each individual, thing that makes me very thankful and grateful. I had the feeling of something that I NEVER want to END.

Mirela Bucharest

After 15 years my dream suddenly becomes reality. Suddenly because it was not in my plan, in this moment in time to make a spiritual journey in India. But it was on the bucket list, as even my close ones knew about my big dream with India. :)) The moment came, the opportunity came in my way and I said YES immediately… and from here all the magic started.

I was at a higher level spiritually. I wanted to reach the peak…of inside, in depth. The desire was burning, I could feel it all my cells, and I am sure that for this reason it became true. And this is how Yoli and Amit, special souls, came as our guides. I have launched this opportunity for 20 other friends, and, in the end, the ones who came were the ones who truly and really were meant to reach those wonderful places. Of course this group formed because, at the soul level, we all had something to experience together, to learn from one another, tensions to release. Everything is perfect as it is.

The itinerary had also a purpose; everything had a meaning, the timing of leaving from one place to the other. Everything was synchronized with the good parts and the less good. My imagination that I will reach India and I will leave from there enlightened as a Guru, dropped suddenly in the first day. It was a shock. I wanted to leave, to run, nothing was matching anything, but my energy was going deeper with every second in the challenge of my life. And this is how I went forward.

The first step of my infinite emotions I passed with acceptance, and from then every moment has brought amazing experiences of letting go and receiving numerous insights. I went from agony to ecstasy and the other way around, I reached many limits, the lowest being under zero :)) … I received the most gracious divine gifts, I awakened all the emotions of what was experienced; the expression of joy increased day by day. I passed tests of attachments and of the unconditioned. Choices became a priority of feeling and attention: the inner voice started to have an echo. I discovered customs and traditions and I was discovering myself more and more, understanding my thoughts, changing beliefs. At every “intersection” I was going back to myself, inside. And there was Peace! India confirmed my conviction that this immense Universe is really working for me with all its powers.

Going in India with Amit and Yoli, the perfect guides, is to give a meaning to your value. Feeling grateful becomes the flavor of every sunrise and sunset, because in the journey where they are taking you, you receive more than 1000 reasons to be present and grounded in joy and enthusiasm, through the intensity of the feelings and experience.

I invite you to join them, to experience India, where you really meet yourself. Dare to make a mess of the comfort of your life!

Anca Romania

Sacred Journey India January 2019

Going to India was for me a spontaneous decision, I didn’t prepare or plan much, I just found myself in Delhi and tried to grasp in as much as I could.

From the beginning, when we were going with the car towards Rishikesh, it felt hypnotic, I would just stare outside the window, and see something novel for me at any moment.

Yoli and Amit are really wonderful people and wonderful guides, I felt very much at peace being with them, and they were always flexible. They understood our needs and interests, and tried to offer us as much as possible.

I started missing the music and the chanting, the weirdly peaceful bustle, the food, the surprising feeling that I kept having and the views very soon after getting home.

Can’t wait to go back and I recommend this trip to everybody!

Ioana Romania

Here in Romania everyone who knows me was surprised to know me in vacation in India. It was no a vacation: it was and it is a blessing, from dear friends Yoli and Amit, who made this experience to be only ours. By this I mean they held the space and moved with us to choose what, when where we feel to do something or to be, to be able to reach the silence that this land called India gave me. There I found, I felt and I understood deeply the silence. I was looking for it outside myself, maaany years, when it was actually inside me…waiting for me.
Barefoot in the Ganges, I understood what unconditional love means. Sitting in a cave, I felt Divinity, the power of the Universe and of what we truly are in essence.
I share this with you from the depth of my soul and I recommend this journey to India with much love. I know Yoli and Amit will be for you at least how they were for me: open, warm and present.
Namaste